nieuws

Hitachi oliesensoren verlagen onderhoudskosten

Materieel

Hitachi komt met oliesensoren voor zijn graafmachines, waarmee de kwaliteit van de motorolie en hydrauliek-olie continu gemonitord kan worden. Is de olie vervuild of te ver achteruit gegaan in kwaliteit, dan ontvangt de dealer automatisch een bericht. Met de sensoren denkt Hitachi de onderhoudskosten te kunnen verlagen en beschikbaarheid van de machines te kunnen vergroten. 

Hitachi oliesensoren verlagen onderhoudskosten

De oliesensoren monitoren tijdens het draaien voortdurend kwaliteit en werking van de vloeistoffen. Registreren ze dat er een probleem is met de motorolie of de hydraulische vloeistof, dan krijgt de dealer een e-mail of sms.

Defecten snel op locatie herstellen

‘Er kan bijvoorbeeld een oliemonster worden genomen en naar een laboratorium gestuurd. Daar wordt een complete analyse uitgevoerd om de precieze oorzaak vast te stellen. Vervolgens kan de dealer eventuele defecten snel en eenvoudig op locatie herstellen’, zegt Hitachi.

De nieuwe oliesensoren zorgen volgens de fabrikant voor lagere onderhoudskosten. ‘Er kan nauwkeuriger worden ingeschat wanneer de olie moet worden vervangen. Dat is efficiënter dan de olie op vaste tijden vervangen. Ongeplande downtime wordt zo voorkomen.’

Standaard op Hitachi ZX210-6 en ZX350-6

De oliesensoren worden vanaf november 2017 geïnstalleerd in ZX210-6 en ZX350-6 middelgrote graafmachines, als onderdeel van ConSite. Niet lang daarna zal Hitachi ze ook aanbieden voor andere machines. Voor de oudere modellen ZX210-5 en ZX350-5 is bij de Hitachi-dealer een retrofitset verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel