nieuws

Ahlmann Zwenklader AZ 150f bewijst ‘het nut van de zwenk’

Materieel

Kooiker Infra in Staphorst draait met een nieuwe Ahlmann Zwenklader AZ 150f. De machine wordt ingezet voor bij het langs wegen aanbrengen van grasbetonstenen. ‘Voor dit specifieke werk langs de weg heb je de zwenk nodig, en ook de vierwielbesturing bewijst hier zijn nut’, zegt Roelof Kooiker.

Ahlmann Zwenklader AZ 150f bewijst ‘het nut van de zwenk’

Het nut van de zwenk wordt nog eens benadrukt en gedemonstreerd door machinist Harmen Kooiker als hij met de schaaf en verbredingsbak aan het werk is in Zeewolde.

Alle bedieningsfuncties in één hendel
De nieuwe zwenklader is voorzien van een geluidsarme, watergekoelde Deutz turbodieselmotor met intercooler met een vermogen van 122 pk (480 Nm). De motor voldoet aan de Tier 4i-norm. Dat de machine enorm wendbaar is komt tot uitdrukking door de draaistraal van 4,35 meter. Bij de AZ 150f zijn alle bedieningsfuncties (heffen en zakken, in- en uitkiepen, voor- en achteruitrijden en schakelen) in één hendel samengebracht.

Op verzoek van Kooiker is de machine door Ahlmann uitgerust met een puinbak, palletvorken, brede 550/65 R 25 banden, luchtgeveerde stoel, trekhaak en een camera achterop. Om het milieu en brandstof te sparen is de Ahlmann AZ 150f voorzien van een stoelschakeling, waarbij de motor na 3 minuten uitschakelt als de machinist niet in de machine zit.

Reageer op dit artikel