nieuws

Junttan PMx22 speelt in op zwaardere fundering en grotere heipalen

Materieel

Van den Heuvel Handel & Techniek BV leverde een nieuwe Junttan PMx22 aan Heibedrijf M. Kool B.V. uit Wilnis. Inmiddels is de machine al volop in gebruik op een project in Hoofddorp waar zo’n 260 palen geslagen moesten worden. De PMx22 is geleverd met een Junttan heihamer HHK4AS-1200, die verzwaard is naar 6 ton.

Junttan PMx22 speelt in op zwaardere fundering en grotere heipalen

De PMx22 is een compacte en veelzijdige heimachine uit de PMx-serie van Junttan. De machine heeft een 4 meter telescopisch uitschuifbare makelaar met hydraulische palendraaiers. De hamer is verzwaard naar 6-ton, geluidgedempt en versneld. De maximale paallengte bij deze machine is 22,5 meter. In geval van langere palen kan de hamer ook met een 4-tons valgewicht werken.

Snel operationeel
De zelfoprichtende makelaar en de vele technische functies zorgen ervoor dat machine in een mum van tijd operationeel kan zijn. “Het is een uitzonderlijke stabiele en veilige machine om mee te werken in allerlei omstandigheden, onder meer door het robuuste ontwerp, het lage zwaartepunt van de machine en de loopplanken aan zijkant van de machine. Omdat de makelaar niet geknikt hoeft te worden en omdat de machine zeer compact is, is hij relatief eenvoudig te vervoeren”, aldus leverancier Van den Heuvel.

Monitoren
De machine is aangesloten op Junttan Life Online, waarmee Heibedrijf M. Kool B.V. de PMx gemakkelijk kan monitoren. Junttan Life is een platform voor alle digitale diensten voor Junttan gebruikers. Alle machinegerelateerde documentatie kan hier bekeken of gedownload worden, zoals handleidingen, diagrammen, de reserveonderdelencatalogus en de service historie van de machine. Met Junttan Life kunnen problemen sneller geanalyseerd en opgelost worden en kunnen instellingen op afstand geoptimaliseerd worden.

Optioneel is een meetprogramma waarmee projecten gepland kunnen worden en waar informatie over het heiproces gerapporteerd wordt. De machine en de hamer kunnen dan ook live tijdens het heiproces geoptimaliseerd worden.

Dikkere en langere heipalen
De PMx22 is een uitbreiding van het machinepark van Heibedrijf M. Kool; het bedrijf werkte al met twee Junttan PM20 heistellingen en een Junttan PM18 boormachine. Funderingen worden zwaarder en de benodigde palen zijn dikker en langer. Met de PMx22 kan hier beter op ingespeeld worden.

Reageer op dit artikel