nieuws

Sterkste funderingsmachine ooit toont spierballen op Bauma

Materieel

IHC Fundex presenteert op de Bauma de meest gespierde funderingsmachine die ooit is gebouwd: de F5600. Deze Jerommeke heeft een pull-down kracht van 60 ton en een pull-up kracht van liefst 200 ton tot 51 meter hoogte. Nog niet overtuigd van zijn spierballen? Zijn maximum boorkoppel is maar liefst 550 kNm over de gehele makelaar.

Sterkste funderingsmachine ooit toont spierballen op Bauma
VFN#1116 Nieuwe heimachine IHC Fundex F5000, de grootste ter wereld. Redacteur Harrie Hoitink.

Volgende week moet de F5600 van IHC Fundex op transport naar de Bauma waar hij zijn wereldpremière beleeft. En dat wordt een hele toer. Om de 265 ton zware en ruim zeven meter brede machine in München te krijgen, moet de makelaar in delen uit elkaar en het aggregaat, de ballastgewichten, de 8,5 meter lange rupsen, boorkop, stempels en uithouder van de machine af. Voor het transport zijn maar liefst tien opleggers nodig… Eenmaal in München begint op het beursterrein het feest opnieuw. Alle onderdelen moeten weer worden gemonteerd en lopend worden gemaakt.


Bezoek de Bauma met ons en zie de F5600 in levende lijve!


In totaal is IHC Fundex in Goes meer dan een jaar bezig geweest met de ontwikkeling en bouw, in opdracht van een Franse aannemer. Sales manager John Brakman vertelt dat de machine tot vijftig meter hoogte schroefmortelpalen met diameters tot 1500 mm moet kunnen maken én wereldwijd ingezet kunnen worden. “De- en montage moesten snel kunnen gebeuren en er moest rekening worden gehouden met de transporteisen van de verschillende landen over de hele wereld waar Soletanche Bachy actief is. Een hele klus.”


Hoe ging IHC Fundex te werk bij de constructie van deze gigant? Is de machine in de praktijk ook in staat om het enorme vermogen te leveren? Je leest het allemaal in BouwMachines 3!


 

Reageer op dit artikel