nieuws

Drukpaalmethode als alternatief voor heien of boren

Materieel

Drukpaal.nl introduceert de zogeheten drukpaalmethode als alternatief voor heien en boren van funderingspalen. Met de drukpaalmethode kunnen prefab funderingspalen trillingsvrij en geluidsarm aangebracht kunnen worden, zegt Drukpaal.nl.

Drukpaalmethode als alternatief voor heien of boren

De prefab funderingspaal wordt hydraulisch in de bodem gedrukt door de speciale funderingsmachine, die elke gewenste paallengte kan hanteren.

“In tegenstelling tot in de grond gevormde palen betreft het hier een volledig gecontroleerd systeem en dus zeer betrouwbaar. De kwaliteit van de prefab funderingspaal is hoogwaardig en ligt vooraf vast, zodat na het inbrengen van de paal precies bekend is wat er zich in de grond bevind. Tevens wordt tijdens het indrukproces de indrukkracht en –snelheid versus de diepte nauwkeurig vastgelegd”, aldus Drukpaal.nl, een initiatief van Bruil en IJB.

Het doel van drukpaal.nl is om de nieuwe methode in Nederland te introduceren. Drukpaal.nl exploiteert de eerste funderingsmachine in Nederland voor het indrukken van palen. De machine is geleverd door A.P. van den Berg uit Heerenveen, die als exclusieve importeur de funderingsmachines aan klanten binnen Europa levert. Adviesbureau Crux begeleidt de marktintroductie.

Reageer op dit artikel