nieuws

Weg & Bouw Museum sluit deuren

Materieel

Het doek is gevallen voor het Weg en Bouw Museum in Harderwijk. Sinds 10 juli is het museum al niet meer toegankelijk voor het publiek. Dit meldt het Weg en Bouw Museum op haar website.

Weg & Bouw Museum sluit deuren

In mei luidde het museum al de noodklok, en deed een dringende oproep aan de Nederlandse bouwwereld om sluiting te helpen voorkomen. Nieuwe sponsoren konden niet tijdig gevonden, en de museale bouwmachines dreigen nu op de schroothoop te verdwijnen.

Het museum, eerst gevestigd in Ede en sinds 2001 op het Bouw & Infrapark in Harderwijk, werd veertig jaar geheel draaiende gehouden door vrijwilligers en gesponsord door de weg- en bouwbranche. Maar de branche kon het museum niet langer steunen.

Pronkstukken
Het Weg & Bouwmuseum in Harderwijk had een uitgebreide en unieke collectie van oude grondverzet- en wegenbouwmachines, bouwkranen, bijbehorend materieel en diverse historische gereedschappen uit de bouw en wegenbouw. Ook liet het museum zien hoe er vroeger in de bouw werd gewerkt. Pronkstukken van de permanente expositie waren onder meer een paardenwals uit 1875, van Nederlandse fabricaat, en de grote collectie walsen en asfalt- en grondverzetmaterieel.

Reageer op dit artikel