LiuGong

Het Chinese merk LiuGong biedt verschillende typen bouwmachines. Wil je nieuw materieel van LiuGong kopen en ben je benieuwd welke het beste past bij jouw inzet? Op deze site vind je de onafhankelijke informatie die de redactie van BouwMachines heeft verzameld en die je verder helpt. LiuGong vergelijken met verschillende andere merken en beschikbare machines wordt daardoor een stuk eenvoudiger.

Alle informatie over LiuGong bouwmachines
Op deze site verzamelt de redactie van BouwMachines nieuws, video’s en reportages over de diverse LiuGong machines. Aan de hand van deze onafhankelijk informatie kun je sneller en makkelijker bepalen welke voor je geschikt is.

Het aanbod van LiuGong bestaat onder meer uit:

  • wielladers
  • verreikers
  • rupsgraafmachines
  • wielgraafmachines
  • kranen
Groot wereldwijd marktaandeel in wielladers
LiuGong werd opgericht in 1958 en was het eerste bedrijf dat de moderne wiellader naar China bracht. Inmiddels bestaat LiuGong uit 20 fabrieken met 9500 medewerkers en 5 centra voor research & development. Vooral in de markt voor wielladers is het merk één van de grootste fabrikanten ter wereld met een marktaandeel van 13,7%. In Nederland worden de machines van LiuGong geleverd door Hansan Bouwmachines.

Ook op elektrisch gebied is het merk actief. Zo werden er op Bices 2019, een vakbeurs voor bouwmaterieel in China, drie elektrisch aangedreven machines gepresenteerd. Het betreft twee elektrische graafmachines, de 906E-EV en de 922F-EV, en de elektrische 856H-EV wiellader. De Chinese materieelfabrikant showde verder een op afstand bestuurbare wiellader die gebruik maakt van 5G technologie.

Hoe presteren machines van LiuGong en wat vinden gebruikers?
Wil je materieel van LiuGong kopen, of machines van LiuGong vergelijken met elkaar, klik dan door. Je kunt dan beslissen of een bouwmachine van LiuGong voor je de juiste keuze is. Dit is ongeacht de vraag of je zou kiezen voor het kopen of huren van een machine van LiuGong.

Wat je hier vindt, zijn alle denkbare bijzonderheden over de machines van LiuGong. Wat kunnen ze, waar zijn ze goed in, hoe presteren ze, en wat vinden gebruikers ervan?