Kramer

Het Duitse merk Kramer bestaat al sinds 1925, al kwamen de bouwmachines pas wat later om de hoek kijken. Ben je van plan om materieel van Kramer te kopen? Bekijk in dat geval op deze site welke machine het beste bij jouw inzet past voordat je koopt. Hier vind je onafhankelijke informatie die de redactie van BouwMachines heeft verzameld. Dat helpt jou om nog beter een vergelijking te kunnen maken tussen Kramer en verschillende andere merken en beschikbare machines.

Informatie over Kramer bouwmachines
De redactie van BouwMachines heeft op deze site nieuws, video’s en reportages verzameld over de diverse Kramer machines. Deze informatie helpt jou om nog makkelijker te bepalen welk materieel van Kramer past bij jouw inzet.

Het aanbod van Kramer bestaat onder meer uit:

  • wielladers
  • verreikers
  • telescoopladers

Emissienormen en 4-wielbesturingssysteem
De fabrikant noemt de machines van Kramer uniek vanwege het 4-wielbesturingssysteem. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan emissienormen en invoering van schone verbrandingsmotoren. Met de nieuwe 5- en 8-serie voldoet de volledige lijn volgens de leverancier aan minimaal Stage 3B en sommige modellen aan de Stage 4 emissienorm. De dealers in Nederland van Kramer bouwmachines zijn Collé en Troost.

Hoe presteren machines van Kramer en wat vinden gebruikers?
Wil je materieel van Kramer kopen, of machines van Kramer vergelijken met elkaar, klik dan door. Je kunt dan beslissen of een bouwmachine van Kramer voor je de juiste keuze is. Dit is ongeacht de vraag of je zou kiezen voor het kopen of huren van een machine van Kramer.

Wat je hier vindt, zijn alle denkbare bijzonderheden over de machines van Kramer. Wat kunnen ze, waar zijn ze goed in, hoe presteren ze, en wat vinden gebruikers ervan?