Atlas

Als je onafhankelijke informatie over Atlas zoekt, dan vind je die op deze pagina. Met zorg voor je samengesteld door de redactie van BouwMachines.

Praktijktesten, reportages en video's over Atlas bouwmaterieel
Op onze site bieden we je nieuws, video’s en reportages over de diverse Atlas machines. Met de relevante technische gegevens bij de hand kun je zelf de sterke en eventueel minder sterke punten van het materieel van Atlas bepalen.

Om deze typen machines staat Atlas bekend:

  • Mobiele graafmachines
  • Rupsgraafmachines
  • Overslagmachines
  • Minigravers
  • Autolaadkranen

Atlas bestaat al meer dan 100 jaar
In 2019 vierde Atlas, de Duitse fabrikant van kranen en graafmachines, het 100-jarig jubileum. Het begon als een klein bedrijf dat oprichter Hinrich Weyhausen startte in 1919 vanuit de stallen bij zijn ouderlijk huis in Hasbergen. Inmiddels is Atlas GmbH uitgegroeid tot drie vestigingen in Duitsland (Ganderkesee, Delmenhorst en Vechta) en één in het Schotse Bradford. De Atlas machines worden vertegenwoordigd in 62 landen wereldwijd, waaronder in Nederland.

nHans van Driel is importeur en tevens de grootste leverancier van Atlas bouwmachines in Nederland.

Is een Atlas machine voor je de juiste keuze?
Wil je materieel van Atlas kopen, of machines van Atlas vergelijken met elkaar, maak dan gebruik van MachineVergelijker.nl. Je kunt dan beslissen of een bouwmachine van Atlas voor je de juiste keuze is. Dit is ongeacht de vraag of je zou kiezen voor het kopen of huren van een machine van Atlas.

Wat je hier vindt, zijn alle denkbare bijzonderheden over de machines van Atlas. Wat kunnen ze, waar zijn ze goed in, hoe presteren ze, en wat vinden gebruikers ervan?