Ahlmann

Ben je benieuwd hoe Ahlmann presteert in de praktijk? Je vindt hier nieuws, video's en reportages over de inzet van Ahlmann zwenkladers, telezwenkladers frontladers, knikladers en telefrontladers. Op deze pagina staan alle artikelen met resultaten van Ahlmann praktijktesten en prestatiemetingen die BouwMachines heeft uitgevoerd. Van de machines die zijn getest, delen we uiteraard alle relevante technische gegevens met je.

Zo heb je alle pluspunten en eventuele minpunten van het materieel van Ahlmann bij elkaar en kun je deze ook vergelijken met andere merken.

Ahlmann bouwmachines - alle onafhankelijke informatie

Ben je op zoek naar onafhankelijke informatie over Ahlmann? De redactie van BouwMachines heeft voor je deze informatie gepubliceerd en samengesteld.

Bekijk onze praktijktesten, reportages en video's op deze pagina.
De machines van Ahlmann zijn onder te verdelen in de volgende productgroepen:

  • zwenkladers
  • telezwenkladers
  • knikladers
  • frontladers
  • telefrontladers

Machines en uitrustingsstukken van Ahlmann
Naast de (tele)zwenk-, knik- en (tele)frontladers bevat het aanbod van Ahlmann ook diverse uitrustingsstukken. Daarmee kun je de Ahlmann bouwmachines aanpassen op een manier die het beste past bij jouw inzet. Ahlmann Nederland te Ammerzoden is sinds 1974 exclusief importeur voor Nederland en België van de zwenkladers. Ahlmann Nederland verhuurt naast machines ook een groot aantal aanbouwdelen.

Zwenkladers zijn het populairst
Volgens Ahlmann worden hun zwenkladers het meest verkocht. Deze kunnen hun last van voorzijde naar zijkant verplaatsen. De shovelarm kan 90° naar links en 90° naar rechts bewegen. De fabrikant beweert dat de meeste zwenkladers gezwenkt zelfs meer tillen dan frontaal. Onze praktijktest biedt uitsluitsel daarover.

Is een Ahlmann machine voor je de juiste keuze?
Wil je materieel van Ahlmann kopen, of machines van Ahlmann vergelijken met elkaar, klik dan door. Je kunt dan beslissen of een bouwmachine van Ahlmann voor je de juiste keuze is. Dit is ongeacht de vraag of je zou kiezen voor het kopen of huren van een machine van Ahlmann.