artikel

Doosan sluit mega-deal met Cemex

Materieel

Doosan sluit mega-deal met Cemex

Doosan heeft honderd wielladers verkocht aan Cemex. Behalve in Nederland, worden de shovels ook ingezet in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Polen, Tsjechië en Spanje.

Cemex claimt ’s werelds grootste producent van bouwmaterialen te zijn, en de op één na grootste producent van cement. In Helmond heeft het bedrijf een betoninstallatie waar onder meer wordt geëxperimenteerd met secundaire bouwstoffen als betongranulaat.

Doosan enige leverancier

Tijdens de deal is afgesproken dat Doosan de enige leverancier wordt van nieuwe wielladers voor de Europese activiteiten van Cemex in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Polen, Tsjechië en Spanje.

Gilles Bendaoud, vicepresident sales en marketing bij Doosan Infracore Europe, zegt dat Doosan van plan is ‘om ook op lange termijn een uitgebreid partnerschap met Cemex te onderhouden’.

Shovels met bakcapaciteiten van 2,2 tot 6,0 kuub

De overeenkomst met Cemex heeft specifiek betrekking op Doosan wielladers met bakcapaciteiten van 2,2 tot 6,0 kuub. De wielladers zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen voor laad- en handlingsprocessen, aldus Doosan.

De eerste wiellader, een DL550-5, werd onlangs geleverd aan La Ventrouze in Frankrijk. Sitemanager Romain Legrand en zijn team (zie foto) verwelkomden de nieuwe shovel, die direct voor werkzaamheden werd ingezet.

BEKIJK HIER het BouwMachines Merkdossier over Doosan.

 

 

Reageer op dit artikel