artikel

Volvo presenteert EC300E hybride graafmachine op Bauma 2019

Materieel

Volvo presenteert EC300E hybride graafmachine op Bauma 2019

Volvo Construction Equipment komt naar Bauma München met de EC300E hybride graafmachine. Ook nieuw is de EC220E rupsgraafmachine met Volvo Active Control, waarmee bewegingen van giek en bak geautomatiseerd kunnen worden voor efficiënter graven. Verder zullen de nieuwe EC200E rupsgraafmachine en de EC750 E HR sloopmachine in de spotlight staan. In totaal brengt de Zweedse machinebouwer meer dan 50 machines naar de materieelbeurs.

Volvo CE wil in aanloop naar de Bauma niet meer kwijt over de EC300E hybride rupsgraafmachine en de EC220E met Volvo Active Control. Pas op de beurs zal meer bekend worden over deze twee nieuwe machines.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volvo EC200E

Het veilig betreden van de machine heeft bijzondere aandacht gekregen bij de ontwikkeling van de Volvo EC200E.

‘Volvo EC200E is bijzonder veelzijdig’

Volvo CE licht al wel vast een tipje van de sluier op als het gaat om de 20 ton zware EC200E rupsgraafmachine.  De nieuw ontwikkelde machine vult het gat tussen de EC180E en EC220E. De machine met D4 Volvo motor met een vermogen van 115 kW voldoet aan de emissie-eisen van Stage V.

De EC200E is een bijzonder veelzijdige machine, belooft Volvo. Volgens de Zweedse machinebouwer kan de rupsgraafmachine dankzij een robuust gebouwde giek, sterke onderwagen, zwaar contragewicht en beschermde componenten zware omstandigheden probleemloos aan.

Om stilstand van de machine te beperken zijn de onderhoudsintervallen verlengd. Routine onderhoud is vereenvoudigd, onder meer doordat de filters vanaf de grond bereikbaar zijn.

Volvo heeft bijzondere aandacht geschonken aan het veilig betreden van de machine vanaf de rechterkant. Aan de rechterzijde van de machine is een opstap geconstrueerd, compleet met reling, zodat onderhoud eenvoudiger, veiliger en sneller kan worden uitgevoerd.

Elektrische compacte graafmachines en wielladers

Volvo ElektrischBauma 2019 is voor Volvo CE het eerste grote event na de aankondiging dat de machinefabrikant de compacte graafmachines en wielladers vanaf 2020 als elektrische machines op de markt brengt. De eerste twee hydraulisch-elektrische machines zullen worden onthuld op de Bauma.

Aandachtstrekkers zijn ook de EC300E hybride graafmachine en de EC220E met Volvo Active Control, waarmee bewegingen van giek en bak geautomatiseerd kunnen worden voor efficiënter graven.

Nieuwe compacte asfaltmachines van Volvo

De P2820D ABG en P2870D AGB zijn de meest compacte asfaltmachines in het programma van Volvo. Beide machines hebben een werkbreedte tussen 1,5 en 4,5 meter. De nieuwe P2870D AGB is een machine op banden; de P2820D AGB behoort tot de laatste generatie rupsmachines.

Volgens Volvo zijn de twee compacte machines voorzien van features die doorgaans enkel op de grotere asfaltmachines zijn terug te vinden. Om een prettige werkplek voor de machinist te creëren, kan in een mum van tijd geswitcht worden van zittend naar staand werken. Het bedieningspaneel kan in zijn geheel van links naar rechts geschoven worden en in alle richtingen 30 graden kantelen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volvo P2820D AGB

De P2820D AGB is volgens Volvo bij uitstek geschikt voor binnenstedelijke projecten.

De asfaltmachines zijn aldus Volvo bij uitstek geschikt voor binnenstedelijke projecten, vanwege het lage geluidsniveau. Volgens de fabrikant staan de machines, beide voorzien van een 55 kW Volvo dieselmotor, ook garant voor een laag brandstofverbruik en een lage CO2-uitstoot. Dankzij een keur aan opties zijn de machine breed inzetbaar. Een voorbeeld daarvan is een elektro-hydraulisch inklapbaar dak, dat een uitkomst kan zijn wanneer de doorrijhoogte beperkt is.

Klik hier voor meer nieuwsberichten en achtergrondartikelen over de komende Bauma.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

Reageer op dit artikel