artikel

Liebherr pakt groot uit op Bauma 2019

Materieel

Liebherr pakt groot uit op Bauma 2019

Nog exact vier maanden en dan wordt de aftrap gegeven voor Bauma 2019 in München. De opbouw van de grootste vakbeurs op het gebied van bouwmaterieel ter wereld is al een paar weken bezig. Liebherr belooft net als tijdens eerdere edities groot uit te pakken op het buitenterrein. Op een stand van meer dan 14.000 vierkante meter zal de Duitse materieelfabrikant meer dan 60 machines laten zien.

Voor de komende Bauma, van 8 tot en met 14 april in München, heeft Liebherr gekozen voor het motto ‘Together. Now & Tomorrow’. Al op 1 november van het afgelopen jaar is Liebherr gestart met het opbouwen van de buitenstand. De meer dan 14.000 vierkante meter grote stand op het buitenterrein biedt ruimte aan torenkranen, mobiele en rupskranen, grondverzetmaterieel, overslagmachines, funderingsmachines, mijnbouwmachines en betontechnologieën. In de beurshallen heeft Liebherr nog twee stands, waar aandacht wordt gevraagd voor onderdelen en uitrustingsstukken.

 

Liebherr R924 Generatie 8Liebherr Generatie 8 rupsgraafmachines

Al in oktober kondigde Liebherr de komst aan van een nieuwe generatie rupsgraafmachines. Deze serie Generatie 8 machines bestaat vooralsnog uit zeven modellen tussen de 22 en 45 ton. Liebherr belooft meer kracht, een hogere productiviteit, verbeterde veiligheid en een groter comfort voor de machinist.

De beursbezoekers kunnen ook de nieuwe XPower zware wiellader op de stand verwachten, voorzien van tal van handige snufjes. Daaronder het nieuwe systeem waarmee omstanders achter de machine gedetecteerd kunnen worden.

 

Torenkranen met vezelkabels

Liebherr laat op Bauma 2019 een nieuwe serie torenkranen debuteren, voorzien van vezelkabels. Deze sterke vezelkabels wegen ongeveer een vijfde van een conventionele stalen kabel, zijn eenvoudiger in het gebruik en hebben een vier keer langere levensduur.

Verder brengt Liebherr vijf nieuwe mobiele kranen mee naar de beurs, evenals een nieuwe rupskraan met een laadcapaciteit van 300 ton.

 

Digitalisering

Liebherr ziet digitalisering als één van de belangrijkste onderwerpen voor de toekomst. Zo zal Liebherr Components een demoversie van een app onthullen waarmee de conditie van allerlei onderdelen als de motor, hydraulica, transmissie en zwenklagers gemonitord kan worden. Deze app moet Liebherr in de toekomst in staat stellen materieelbeheerders, monteurs en machinisten te informeren over de staat van de diverse onderdelen.

 

Recordcijfers 2018

Liebherr kan terugkijken op een bijzonder goed 2018. De exacte jaarcijfers zijn nog niet bekend, maar al wel is duidelijk dat voor het eerst in de geschiedenis van de Duitse onderneming meer dan 10 miljard euro omzet is gerealiseerd. De groei is vooral gerealiseerd door de verkoop van (mijn)bouwmaterieel. De best verkopende divisies waren grondverzetmaterieel en mobiele kranen. Maar ook de divisies mijnbouwmaterieel, torenkranen en betontechnologieën lieten het afgelopen jaar groei zien.

Reageer op dit artikel