artikel

‘Wisseltijger’ ingezet bij spoor Gouda: Strukton kon las- en kabelwerk overslaan

Materieel

‘Wisseltijger’ ingezet bij spoor Gouda: Strukton kon las- en kabelwerk overslaan

Rondom Gouda is afgelopen week het drukke spoornet bij Gouda aangepakt. Strukton zette de wisseltijger in om negentien wissels en 2 kilometer spoor in recordtijd te kunnen vervangen. Met de speciale ‘tracklayer’ uit Italië werden de wissels in één keer te vervangen.

Het treinverkeer bij Gouda lag 9 dagen volledig stil, maar de ‘big bang’-aanpak bewijst ook zijn nut op het spoor. Honderden bouwvakkers buffelden door in de hitte om het noodzakelijke onderhoud uit te voeren. Er is dag en nacht doorgewerkt. Fotograaf Gerrit Serné legde het schouwspel vast in opdracht van ProRail.

Combinatie van werk

Om de hinder te beperken werden tal van werkzaamheden gecombineerd rond Gouda en Rotterdam. Bij Gouda is de speciale machine ingezet uit Italië. Het voordeel van deze ‘tracklayer’ is dat wissels in één keer worden gelegd, zodat thermietlassen en kabelwerk achterwege kunnen blijven. Die werkzaamheden kunnen namelijk al vooraf worden gedaan. De tracklayer is nu twee keer ingezet in Nederland en in week 44 zal deze opnieuw in actie komen in Nunspeet.

Bekijk hieronder meer foto’s. Door rechts of links op het gele pijltje te klikken, gaat u naar de volgende of vorige foto. Als u rechtsonderin de foto op het zwarte blokje klikt, krijgt u de foto beeldvullend te zien.

Foto's

Reageer op dit artikel