artikel

Hyundai heeft 30-tons elektrische graafmachine

Materieel

Hyundai heeft 30-tons elektrische graafmachine
Exemplaar van de 300 LC-E in de Hyundai-fabriek in Ulsan.

Hyundai blijkt een 30-tons elektrische graafmachine in het assortiment te hebben die af-fabriek leverbaar is. In thuisland Zuid-Korea wordt volop met de machine gewerkt.

Directeur Jan Nolles van Hyundai-importeur Van der Spek in Vianen laat onderzoeken of de machine geschikt is voor de Nederlandse markt. De elektrische graafmachine, de 300 LC-E, wordt in Zuid-Korea ingezet op bouwplaatsen, maar vooral in de overslag en recycling. De rups ligt dan aan een lange kabel. Een giek leidt de kabel van boven naar de machine.

 

Ontdekking 300 LC-E was een openbaring

Tot nu toe was in Nederland niet bekend dat Hyundai deze elektrische machine in het gamma heeft. Voor klanten en relaties van Van der Spek die onlangs een bezoek brachten aan de Hyundai-fabriek in Ulsan, was de ontdekking dan ook een openbaring.

Nolles zag een aantal exemplaren van de 300 LC-E aan het werk vanuit een bus van de luchthaven Incheon richting de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Hij was meteen enthousiast.

In Nederland is vraag naar elektrisch

‘Ik wist dat graafmachines van Hyundai hier in Korea al langer elektrisch draaiden. Maar dan ging het om dieselmachines waar achteraf een elektromotor in was gezet. Dat deze 300 LC-E af-fabriek leverbaar is, is ook voor mij nieuw’, zegt Nolles.

De directeur van Van der Spek verwacht dat in Nederland mogelijk belangstelling voor de machine bestaat. ‘Er is vraag naar elektrisch, dus het kan zeker de moeite waard zijn.’

Onderzoek of machine in Nederland leverbaar is

Nolles laat nu onderzoeken of de machine, die officieel Robex 300 LC-E heet, ook in Nederland kan worden geleverd, en of daarvoor eventuele aanpassingen nodig zijn.

Binnenkort meer nieuws en achtergronden naar aanleiding van het bezoek aan Zuid-Korea. BouwMachines was erbij.

Meer artikelen over Hyundai en Van der Spek

Reageer op dit artikel