artikel

Praktijktest Ljungby L20

Materieel

Gewoonlijk testen we bouwmachines altijd in de zandbak. Niet deze maand. Want ook in de praktijk draait niet elke wiellader of graafmachine uiteindelijk in het zand. Er zijn tal van andere toepassingen, die weer specifieke eisen aan machines stellen. De houtoverslag is zo’n voorbeeld. We testen een Ljungby L20 in zijn dagelijkse praktijk aan de houtklem.

In wielladerland is Ljungby nét even wat anders. Verhoudingsgewijs hebben de machines veel motorvermogen, een eigenzinnig laadframe en een ouderwets hoekig uiterlijk. Zowel de machines als het bedrijf erachter zijn wat anders dan de standaard. Dat een klein familiebedrijf als Ljungby zich prima staande weet te houden tussen de grote wereldmerken is op zich al een prestatie. Dat lukt de fabrikant mede door het leveren van maatwerk; precies bouwen wat de klant wil. Dan kun je bijvoorbeeld sterk worden in kleine nichemarkten. Zoals in dit geval voor de houtindustrie. Want naast de wegenbouw is dat een belangrijke markt waar Ljungby op inspeelt.

Meer lezen? Vul dan hieronder uw gegevens in en ontvang de complete test in uw mailbox!


Meer testen:

Reageer op dit artikel