artikel

Terex Ecotec TTS620 trommelzeef voor Spelt

Materieel

Terex Ecotec TTS620 trommelzeef voor Spelt

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Terex Ecotec TTS620 mobiele trommelzeef geleverd aan Spelt bedrijven in Nieuwveen. De trommelzeef zal worden ingezet voor het afzeven van onder andere compost en grondstromen.

Terex heeft de nieuwe TTS620 trommelzeef geheel nieuw ontworpen, waarbij vanuit de markt alle gewenste voordelen zijn meegenomen in het design. Het hart van de machine is een 5.500 millimeter lange trommel met een diameter van 2.000 millimeter. De trommel is van beide zijden zeer goed toegankelijk, doordat de zijkanten geheel kunnen worden weg geklapt. Door deze goede toegang is het wisselen van een trommel eenvoudig. Op de trommel is een borstel gemonteerd met een diameter van 700 millimeter en hij is hydraulisch verstelbaar.

Bunker en band

De bunker heeft een inhoud van 5.5 kubieke meter en een lengte van 4.000 millimeter en kan zeer goed beladen worden met zowel een laadschop, graaf- of overslagmachine. De band van 1.200 millimeter breed kan zowel handmatig als automatisch worden aangestuurd, waarbij de trommelbelasting zorgt voor de aansturing van de bandsnelheid. Alle transportbanden zijn modulair ontworpen, zodat ze  eenvoudig toegankelijk zijn voor onderhoud en reparatie.

De verzamelband onder de trommel is 1.400 millimeter breed, zodat de afgezeefde fractie zeer snel en met grote capaciteit kan worden afgevoerd. De zijafvoerband heeft een breedte van 1.000 millimeter en kan tot een afwerphoogte van 3.200 millimeter afwerpen, zodat een grote voorraad kan worden opgebouwd. De overmaat wordt via een 1.200 millimeter brede afvoerband afgevoerd, die tot een hoogte van 3.430 millimeter kan opwerken.

Aandrijving trommelzeef

Voor de aandrijving is een Perkins 4.4 constant-speedmotor gemonteerd, die met zijn toerental van 1.800 r.p.m. niet alleen zorgt voor een laag brandstofverbruik, maar hij is ook uitzonderlijk stil. Uiteraard is voor het werken in stoffige omstandigheden de machine standaard voorzien van een omkeervan. De motorunit kan voor onderhoudswerkzaamheden naar de zijkant hydraulisch worden uitgeklapt zodat dit snel en eenvoudig kan worden uitgevoerd.

 

Foto's

Reageer op dit artikel