nieuws

Machinist van de maand JUNI: David van Tilburg en zijn Volvo ECR 58 D    

Machinist van de maand

Zoals veel machinisten, was ook David van Tilburg al op zeer jonge leeftijd gék van kranen. De liefde voor het vak is bij hem in zijn kindertijd ontstaan. David is nu 20 jaar, maar hij zou niet anders willen dan werken als machinist. 

Machinist van de maand JUNI: David van Tilburg en zijn Volvo ECR 58 D    

‘Altijd ben ik enthousiast geweest over kranen. Als kind al, ging ik kijken als er met kranen werd gewerkt. Ik was er niet weg te slaan’, vertelt onze machinist van de maand juni.

Voor school was David maar moeilijk te interesseren. ‘Dat was niks voor mij, daarom heb ik ook helemaal geen diploma’s.’  Toen hij van school kwam, ging David werken bij een stratenmakersbedrijf. ‘Daar kwam ik al snel op een mini-shovel terecht, bij het machinaal straten. Zo ben ik er ingerold.’

Gevoel van vrijheid door het werk 

Werken als machinist staat voor David van Tilburg gelijk aan vrijheid. ‘Ik heb nog een tijdje gewerkt bij Van der Vlist in Groot-Ammers. Daar was ik terreinmedewerker, en mocht ik kraantjes klaar zetten. Maar ik wil graag afwisseling hebben, en een vrij gevoel. Op de bouw heb ik dat.’

Sinds twee jaar is David aan de slag bij Vollmüller uit Bergambacht. Dat bevalt hem uitstekend. ‘Voor het eerst heb ik een vaste machine. Een zestonner, een Volvo ECR 58 D. Hij heeft net 500 uur gedraaid, dus is nog zo goed als nieuw.’

Machine een beetje netjes houden

David is vol lof over zijn eerste vaste machine: ‘Hij is hartstikke fijn in de bediening. En goed afgewerkt, mooi om te zien ook. Het automatische smeersysteem is ideaal. Daardoor heb ik er weinig omkijken naar. Natuurlijk loop ik er elke ochtend een rondje omheen, en tussendoor doe ik dat ook. Want je moet de machine  wel een beetje netjes houden.’

In de toekomst hoopt David op eenzelfde soort machine zijn werk te kunnen doen. ‘Maar dan op eentje met een draaikantelstuk erop. Dat zou ik heel graag willen. Pas heb ik tijdens een open dag proefgedraaid op een Doosan met een draaikantelstuk. Dat beviel me heel erg goed. Dus in de toekomst; wie weet!’

Foto's

Reageer op dit artikel