nieuws

Bakker Bedrijfswagens wil Van Ginkel Trucks overnemen

Leveranciers

Bakker Bedrijfswagens wil Van Ginkel Trucks overnemen

De Bakker Groep wil Van Ginkel Trucks overnemen. Het gaat om beide vestigingen in Utrecht en Ederveen. Van Ginkel was op de TKD nog aanwezig met diverse primeurs.

Van Ginkel Trucks ging tot juni 2017 door het leven als Ginaf Service. Na de overname van de merknaam Ginaf door een andere partij zorgde dat voor verwarring. Bovendien sloeg Van Ginkel Trucks ook het pad in van het zelf bouwen van speciale trucks op basis van DAF-trucks.

Directie wil overname niet bevestigen, personeel al geïnformeerd

De overname van de beide Van Ginkel Trucks-vestigingen gaat in op 1 januari 2019. De directie wil dit nog niet bevestigen maar het personeel is inmiddels al wel ingelicht. Volgens diverse bronnen is er een intentieverklaring getekend waarin de deal beklonken is.

De Bakker Groep bestaat uit onder meer Bakker Bedrijfswagens en Bakker Logistiek. Bakker Bedrijfswagens is dealer van DAF, Iveco Daily, Fiat Professional en Kenworth. Het heeft vestigingen in Amersfoort, Apeldoorn, Barneveld, Doetinchem, Harderwijk, Nijkerk, Scherpenzeel en Winterswijk.

Bakker haalt ervaren specialisten in huis

Wat Bakker met de vestigingen van Van Ginkel gaat doen, is nog onbekend. Feit is wel dat het bedrijf met deze overname een aantal bijzonder ervaren bedrijfswagenspecialisten binnenhaalt. In deze tijden van schaarste aan goed technisch personeel is dat een belangrijke ontwikkeling voor een bedrijf als Bakker Bedrijfswagens.

 

Reageer op dit artikel