nieuws

Vroom schrikt van tweede ongeval met heistelling: ‘Er hangt hier een bedrukte sfeer’

Geen categorie

Vroom schrikt van tweede ongeval met heistelling: ‘Er hangt hier een bedrukte sfeer’

Op de bouwplaats van Scholtens in Hoorn is woensdagochtend een heistelling omgevallen. Het gaat om een stelling van Vroom Funderingstechnieken.

Hoe de heistelling kon omvallen, is nog niet duidelijk. Volgens woordvoerder Sanne van Zoeren is iedereen bij Vroom in rep en roer door het ongeluk. ‘We zijn natuurlijk ontzettend geschrokken. We werken met hele grote en zware machines en als zo’n ongeluk gebeurt, kan dat vervelende gevolgen hebben. Er hangt hier een bedrukte sfeer.’

Bestuurder was op tijd uit cabine

Toch lijken de gevolgen van het ongeluk mee te vallen. Van Zoeren kan het nog niet bevestigen, maar volgens een ooggetuige zijn er geen gewonden gevallen. De bestuurder van de heistelling zou zich namelijk in veiligheid hebben weten te brengen door uit de cabine te springen toen de machine omviel. Ook de bestuurder van een graafmachine die in de buurt bezig was, kon volgens deze getuige op tijd weg komen, schrijft NHNieuws.

Twee heistellingen op bouwplaats, 1 staat nog

Op de bouwplaats, waar Scholtens ruim 200 appartementen bouwt, waren vanochtend twee heistellingen van Vroom aanwezig. Het is de bedoeling dat deze machines vibropalen in de grond slaan. Of ze daar vanmorgen al mee waren begonnen toen de heistelling omviel, is niet bekend. ‘Het kan ook zo zijn dat de stelling al bij opstartwerkzaamheden is omgevallen, we weten het gewoon nog niet’, verklaart Van Zoeren.

‘Niets te maken met hoge werkdruk’

Het ongeluk heeft in ieder geval niet te maken met de hoge werkdruk in de bouw, stelt de woordvoerder. ‘Nee, ik wil het omvallen van de heistelling absoluut niet wijten aan de werkdruk. Bij Vroom staat veiligheid namelijk op nummer 1. Daar hechten we niet opeens minder waarde aan als we het drukker hebben’, verzekert ze.

Vorig jaar ook al ongeluk met heistelling Vroom

Het ongeval is pijnlijk voor Vroom. Het is namelijk niet de eerste keer dat er een ongeluk gebeurt met een heistelling van het funderingsbedrijf. Vorig jaar brak tijdens het verplaatsen van een heistelling op een bouwplaats in Naaldwijk  een stalen kabel, waardoor het heiblok naar beneden viel. Een man kwam daardoor bekneld te zitten tussen het heiblok en de heipaal en raakte zwaar gewond.

‘Dat ongeval was van heel andere aard. Toen is er namelijk geen heistelling omgevallen. Dus deze twee ongelukken hebben niets met elkaar te maken’, besluit Van Zoeren.

Tweede ongeval met heistelling in één week

Eind vorige week kwam in Breukelen een werknemer van het Kampense bedrijf Hylkema Funderingstechniek om het leven doordat een heipaal op de cabine van zijn graafmachine viel.  Het was overigens niet Vroom dat hier aan het werk was.

Reageer op dit artikel