nieuws

RoAd bundelt krachten met Van der Spek en wordt regiodealer Hyundai

Geen categorie

RoAd Barneveld is sinds 1 januari van dit jaar regiodealer in Midden-Nederland voor Hyundai grondverzetmachines. Nadat de samenwerking met Doosan ontbonden is, heeft RoAd de krachten gebundeld met Hyundai-importeur Van der Spek in Vianen.

RoAd bundelt krachten met Van der Spek en wordt regiodealer Hyundai

RoAd in Barneveld was decennialang exclusief importeur voor Doosan grondverzetmachines (voorheen Daewoo) voor Nederland. In 2013 werd de exclusieve distributeursovereenkomst door Doosan eenzijdig opgezegd. Doosan stelde voor Nederland drie importeurs aan: Anema voor het noorden van Nederland, RoAd voor het midden en Staad voor het zuiden van Nederland.

Doosan schadeplichtig aan RoAd
RoAd vocht de beëindiging van de exclusieve distributie met succes aan. In april van 2016 besliste de rechtbank dat het eenzijdig opzeggen van de overeenkomst niet rechtsgeldig was en dat Doosan schadeplichtig was aan RoAd. “Daarmee werd wel duidelijk dat de vertegenwoordiging van RoAd voor het midden van Nederland, zou eindigen”, aldus directeur André de Vor.

Op 23 november 2016 werd het geschil tussen RoAd en Doosan beslecht door de rechter; de overeenkomst werd per direct ontbonden. RoAd liet toen weten door te gaan met de verkoop van grondverzetmachines.

Bestaande klanten buiten Midden-Nederland blijven bezocht
“Ofschoon de uitspraak van de rechtbank ons verraste, hadden we reeds gekozen voor een ander merk. Sinds 1 januari 2017 zijn wij regiodealer Midden-Nederland voor Hyundai grondverzetmachines. Daarnaast kunnen wij, in gezamenlijk overleg, onze bestaande klanten buiten die regio blijven bezoeken”, zegt De Vor.

“Van der Spek is een gerenommeerd bedrijf, met een cultuur waarin wij onze klantgerichtheid herkenen. In ‘full-liner’ Hyundai vinden wij onze decennialange ervaring met Koreaanse machines terug”, licht De Vor toe.

Reageer op dit artikel