nieuws

Ahlmann ziet dubbel in Staphorst

Geen categorie

Een bijzondere aflevering voor Ahlmann: op dezelfde dag werden twee machines afgeleverd. Beide in Staphorst, en beide bij Kooiker. Toch gaat het hier om twee afzonderlijke bedrijven, met elk hun eigen specialisme en dus hun eigen machinebehoefte: Kooiker Grond- en Sloopwerken bestelde een Mecalac 8MCR rupsgraafmachine, Kooiker Infra versterkte zich met een Ahlmann AZ 150f zwenklader.

Ahlmann ziet dubbel in Staphorst
SONY DSC

Kooiker Infra houdt zich bezig met grondwerk, bestrating, riolering en verhuur, en focust vooral op infrastructurele projecten. De Ahlmann AZ 150f zwenklader is geknipt voor dit specialisme. De machine is een allrounder in de wegenbouw en loonwerk. De AZ 150f is volgens leverancier Ahlmann de wendbaarste wiel-/zwenklader in zijn vermogensklasse, met een draaicirkel van 4,35 meter.

Bijna 4 meter laadhoogte
De AZ 150f haalt een laadhoogte van bijna 4 meter, wat bijvoorbeeld het laden van een 8×8 vrachtwagen met hoge kipperborden gemakkelijker maakt. Kenmerkend voor de AZ 150f is de enorme trekkracht voor het schuiven van de baan, maar ook voor het vastrijden van een silo of het trekken van een aanhanger. De machine weegt 11 ton, heeft een bakinhoud van 1.600 liter en 90 kW sterke krachtbron.

Mecalac 8MCR
Kooiker Grond- en Sloopwerken op zijn beurt werkt veel voor aannemers in de bouw. Daar komt een rupsgraafmachine goed van pas en is de Mecalac 8MCR een mooie opvulling tussen de mini- en mobiele kraan.

Leica GPS-systeem
De nieuwe 7,2 ton zware Mecalac 8MCR heeft een motorvermogen van 75 pk, is uitgevoerd met sloop-/sorteerfunctie, korffunctie en een Leica GPS-systeem. Tevens werden een flink aantal uitrustingsstukken aangeschaft: puinbak, palletvorken, bananenbak, dieplepel puinbak, slotenbak en een hijsplaat.

Kersverse machinist Arnoud Boessenkool kon de nieuwe machine meteen even aan de tand voelen op het bedrijfsterrein in Staphorst.

Reageer op dit artikel