nieuws

Van Oostrum verruilt 2 Werklust wielladers voor Ljungby Maskin 15-tonners

Geen categorie

Van Oostrum Westbroek investeerde in twee duurzame wielladers van Ljungby Maskin. De Ljungby’s vervangen een tweetal 13-tons wielladers van Werklust. Met de aanschaf beschikt Van Oostrum over extra spierkracht: waar de oude wielladers bij het liften van vier rijplaten aan hun top zaten, gaan de nieuwe L15’s van Ljungby Maskin zonder een krimp te geven met acht rijplaten aan de haal.

Van Oostrum verruilt 2 Werklust wielladers voor Ljungby Maskin 15-tonners

Voor de aanschaf werden diverse machines uitvoerig getest door Van Oostrum, waarbij verbruik, capaciteit, comfort en zicht vanuit de cabine belangrijke beoordelingspunten waren. De Ljungby L15 scoorde op al die vlakken samen het best, oordeelde Van Oostrum. De 6,6 liter Isuzu-motor maakte een sterke indruk met zijn 231 pk en 950 Nm koppel, waarmee de belangrijkste werkzaamheden in een toerengebied tot 1.500 tpm probleemloos uitgevoerd kunnen worden.

De L15 rolt op 23,5 R25 banden, waarmee de penhoogte van de snelwisselaar op 4.230 mm komt. In de nieuwe werkplaats van leverancier Werklust Apeldoorn werden er nog diverse klantspecifieke opties opgebouwd, zoals een Beco dichte laadbak, puinriek met rijplaathaken en palletvorken, achteruitrijdcamera, hydraulisch omkeerbare ventilator, hydraulische aanhangwagenrem, extra zwaailamp, automatisch smeersysteem van Lincoln, overdrukvoorbereiding, gereedschapskisten in de opstap, brandstofvulpomp en een 27mc.

Reageer op dit artikel