nieuws

Tweeling Terex trommelzeven voor A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf

Geen categorie

Ze waren reeds te zien op de TKD in Almere en op de IFAT in München: de Terex TTS trommelzeven, uitgedost met de belettering van Van der Spek Vianen en A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf. Direct na de bekendmaking van de samenwerking tussen Van der Spek Vianen en Terex Ecotec heeft en A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf bij Van der Spek twee nieuwe Terex TTS620 trommelzeven gekocht.

Tweeling Terex trommelzeven voor A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf

De aanschaf had kort voor de TKD en IFAT plaats, direct na de beurzen zijn de machines via de werkplaatsen van Van der Spek geleverd aan A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf. Arnold Tuytel investeerde in zowel een wiel- als rupsmobiele machine voor het verhuurpark van recyclingmachines. Afhankelijk van het werk kan nu gekozen worden om de machine wiel- of rupsmobiel in te huren.

Nieuw ontworpen
Terex heeft de nieuwe TTS620 geheel nieuw ontworpen. Het hart van de machine is een 5.500 mm lange trommel met een diameter van 2.000 mm. Deze trommel is qua maat- en uitvoering gelijk aan de Doppstadt SM620 zodat trommels van deze machine eenvoudig geplaatst kunnen worden zonder aanpassingen aan machine of trommel. De trommel is van beide zijden toegankelijk doordat de zijkanten geheel kunnen worden weg geklapt. Dit maakt wisselen van een trommel eenvoudig. Op de trommel is een borstel gemonteerd met een diameter van 700 mm, deze is hydraulisch verstelbaar.

De bunker heeft een inhoud van 5.5 kuub en een lengte van 4.000 mm en kan beladen worden met een laadschop, graaf- of overslagmachine. De band van 1.200 mm breed kan zowel handmatig- als automatisch worden aangestuurd, waarbij de trommelbelasting zorgt voor de aansturing van de bandsnelheid.
Alle transportbanden zijn modulair ontworpen zodat ze eenvoudig toegankelijk zijn voor onderhoud en reparatie. De verzamelband onder de trommel is 1.400 mm breed ,zodat de afgezeefde fractie zeer snel- en met grote capaciteiten kan worden afgevoerd. De zijafvoerband heeft een breedte van 1.000 mm en kan tot een afwerphoogte van 3.200mm afwerpen. De overmaat wordt via een 1.200 mm brede afvoerband afgevoerd, die tot een hoogte van 3.430 mm kan opwerken.

Perkins motor
Voor de aandrijving is een Perkins 4.4 constant speedmotor, die met een toerental van 1.800 tpm zuinig en stil is. Voor het werken in stoffige omstandigheden is de machine standaard voorzien van een omkeervan. De motorunit kan voor onderhoudswerkzaamheden naar de zijkant hydraulisch worden uitgeklapt.

De wielmobiele machine heeft een bedrijfsgewicht van ca. 18 ton en is voorzien van een Nederlands kenteken. De rupsmobiele machine is voorzien van 3.300 mm lange rupsen waarmee hij een gewicht heeft van ca. 22 ton. De machine kan compleet 300 mm hydraulisch in hoogte worden versteld zodat hij ook in moeilijk begaanbaar terrein zonder problemen kan worden opgesteld.

Reageer op dit artikel