nieuws

Yanmar neemt Terex Compact Equipment over

Geen categorie

Yanmar neemt de Duitse divisie compact materieel over van Terex. Voor een bedrag van 60 miljoen US dollar krijgt de Japanse machinebouwer de productie en verkoop van onder andere wielladers, mini- en midigraafmachines, mobiele graafmachines van Terex in Europa in handen.

Yanmar neemt Terex Compact Equipment over

Tot de deal behoren ook de productiefaciliteit in Crailsheim (Dld) en het onderdelendistributiecentrum in Rothenberg (Dld).

Met de overname wil Yanmar profiteren van het dichte verkoopnetwerk van Terex in Europa en zo haar positie op de Europese markt voor compacte en middelgrote grondverzetmachines verstevigen. Takehito Yamaoka, president van Yanmar Holdings, verwacht dat de aankoop positief bijdraagt aan de groei van Yanmar op zowel de korte als de lange termijn. De overname moet komend najaar definitief zijn afgerond.

Reageer op dit artikel