nieuws

Van der Spek breidt recyclingprogramma uit met Terex Ecotec

Geen categorie

Van der Spek Vianen verbreedt zijn productlijn in de recyclingmachines met Ecotec van Terex Enviromental Equipment (TEE). Met Ecotec richt Van der Spek zich nog meer op de productie van biomassa en de (hout)verkleinings- en composteringswereld in Nederland.

Van der Spek breidt recyclingprogramma uit met Terex Ecotec

De TDS V20 werkt met rotortoerentallen tussen 0 en 160 tpm.

Het uitgebreide programma omvat nu diverse productgroepen waarmee Van der Spek wil groeien op de recycling-, biomassa-, compost- en verkleiningsmarkt. Enkele voorbeelden van de Terex Ecotec lijn machines zijn:

Medium-speed verkleiner
Met de TDS V20 van TEE heeft Van der Spek naar eigen zeggen een unieke machine in de markt. De machine, met DC13 Scania-motor, kan met rotortoerentallen werken tussen de 0 en 160 toeren per minuut, waardoor hij zeer specifiek kan worden ingeregeld op de gewenste verkleiningsgraad. Op de rupsmobiele machine is een Vecoplan verkleiningsunit gemonteerd, die door zijn snijsysteem en speciale ophanging van de zeefkorven in staat is vele producten te verkleinen waar normaal alleen een snel- of langzaamdraaier voor ingezet zou kunnen worden.

Terex TRS 550 Spaleck
Met deze dubbeldeks zeefmachine biedt TEE een zeefmachine die breed inzetbaar is in de moeilijkst te zeven producten. Deze 30-tons rupszeef is voorzien van een Spaleck zeefbox met 3D-bovendek en een zogeheten spannwellen onderdek (een flip flow zeefdek). Het in cascade opgebouwde 3D-bovendek zorgt voor een goede afzeving en bescherming van het onderdek. Dit onderdek is een flip-flop zeef van 3.650mm lengte, die in de moeilijkste te zeven producten open blijft. Door de standaard aanwezige hoekverstelling van de zeefbox kan voor ieder te zeven product de beste instelling worden gevonden.
De TSR550 kan producten van 0.2 tot 120mm afzeven en is breed inzetbaar in vele verschillende recyclingproducten, grondsoorten en groevematerialen.

Trommelzeven
De lijn trommelzeven is door de overname van Neuson snel compleet geworden. Naast de twee-fractie trommelzeven is er ook een drie-fractie trommelzeef leverbaar. Met schijvenzeef op de bunker kan deze in een werkgang drie fracties produceren. Deze machines kunnen ook elektrisch worden aangedreven.

Ecotec TTS620
Met de Terex Ecotec TTS620 biedt Van der Spek “de juiste machine voor de Nederlandse trommelzeefmarkt.” Deze machine kan zowel wiel- als rupsmobiel worden geleverd. De trommelzeef, met een lengte van 5.500mm en een diameter van 2.000mm, zorgt voor grote capaciteiten in vele producten.
Door zijn speciale bouwwijze kunnen, zonder ombouw, trommels van Doppstadt SM620 in de Terex TTS 620 worden geplaatst. De constant speed dieselmotor zorgt met zijn lage toerental voor een laag geluidsniveau en brandstofverbruik. Voordelen van de TTS 620 zijn onder andere de grote vrije ruimte onder de trommel en tussen de trommel en de zijwanden, waardoor verstoppingen niet voorkomen. De TTS 620 heeft extra toegangsdeuren om de trommel goed schoon te houden, bredere afvoerbanden en een grotere bunker.

De eerste machines zijn inmiddels verkocht door Van der Spek.

Versterking recyclingteam Van der Spek
Erik Kruk zal per 6 juni het team van Van der Spek komen versterken. Erik wordt als Verkoopleider binnendienst verantwoordelijk voor alle recyclingproducten van Van der Spek.

Reageer op dit artikel