nieuws

Wirtgen gaat walsen produceren voor Wacker Neuson

Geen categorie

HAMM, onderdeel van de Wirtgen Group, gaat in haar fabriek in Tirschenreuth (Dld) compacte walsen produceren voor Wacker Neuson. De samenwerking gaat met ingang van februari 2015 van start.

Wirtgen gaat walsen produceren voor Wacker Neuson

De modellen die in de HAMM-fabriek gebouwd gaan worden, zullen voldoen aan de technische specificaties van Wacker Neuson en worden ook verkocht onder de naam Wacker Neuson. “De samenwerking met HAMM stelt ons in staat om het gat te dichten in ons productengamma. Zo kunnen we tandemwalsen aanbieden van 1,8 tot 4,5 ton”, stelt Cem Peksaglam, CEO van Wacker Neuson SE.

De in Tirschenreuth geproduceerde walsen zal Wacker Neuson afzetten via de eigen verkoopkanalen. De eerste focus ligt op de afzet in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In een later stadium zullen wereldwijd meer landen volgen.

Het partnerschap is voor Wirtgen Group om meerdere redenen interessant, zo geeft Jürgen Wirtgen aan. “De samenwerking met Wacker Neuson stelt ons in staat de productie te verhogen en schaalvoordelen te realiseren. Met deze move weten we ons klantbereik te vergroten.”

Reageer op dit artikel