nieuws

Cable Digger voorkomt graafschades aan kabels en leidingen (met video)

Geen categorie

Hoe voorkom je schade aan kabels en leidingen tijdens graafwerk? Die vraag werd drie jaar geleden gesteld aan Flingk Machinebouw. Het antwoord: de Cable Digger. Daarmee borstelt de machinist als een archeoloog kabels en leidingen bloot.

Cable Digger voorkomt graafschades aan kabels en leidingen (met video)

Door het enorme netwerk aan kabels en leidingen in de bodem moet machinaal graafwerk met een chirurgische precisie uitgevoerd worden. In de praktijk blijkt het onderaardse zenuwstelsel niet altijd even nauwkeurig in kaart gebracht. Graafschades zijn dan ook bijna niet te voorkomen, en de schade loopt jaarlijks in de miljoenen. De Brabantse machinebouwer Flingk biedt grondverzetbedrijven een nieuw wapen in de strijd tegen graafschades: de Cable Digger. Een ingenieuze combinatie van een graafbak en een roterende borstel, waarmee kabels en leidingen veilig blootgelegd kunnen worden.

Meer weten over de precieze werking van de Cable Digger, de specificaties en de kosten? Lees het in de komende uitgave van BouwMachines. Nog geen abonnee? Sluit dan snel een abonnement af en mis niets meer!

Reageer op dit artikel