nieuws

Wirtgen introduceert nieuwe compacte freesmachines

Geen categorie

Wirtgen presenteert haar nieuwe generatie compacte freesmachines, met de lancering van de W 50 Ri and W 60 Ri. Volgens Wirtgen kan met deze machines tot twintig procent sneller (koud) gefreesd worden dan met andere machines in deze klasse. Met het LEVEL PRO PLUS nivelleringssysteem van Wirtgen kan uiterst nauwkeurig gefreesd worden. Beide machines frezen […]

Wirtgen introduceert nieuwe compacte freesmachines

Wirtgen presenteert haar nieuwe generatie compacte freesmachines, met de lancering van de W 50 Ri and W 60 Ri. Volgens Wirtgen kan met deze machines tot twintig procent sneller (koud) gefreesd worden dan met andere machines in deze klasse.

Met het LEVEL PRO PLUS nivelleringssysteem van Wirtgen kan uiterst nauwkeurig gefreesd worden. Beide machines frezen een halve meter breed en tot maximaal 210 mm diep. De freesdiepte wordt vooraf ingesteld, het nivelleringssysteem zorgt met behulp van sensoren voor een perfect gelijkblijvende freesdiepte.

Beide machines hebben een zeer kleine draaicirkel en zijn daarom uiterst wendbaar en geschikt voor krappe werkruimtes. Snelheden tot 12 km/u zijn mogelijk. De transportband heeft naar links en rechts een zwenkhoek van tot dertig graden, zodat materiaal ook in lastige omstandigheden goed afgevoerd kan worden. De hydraulisch bediende en opvouwbare transportband heeft een maximale lengte van 5.60 meter en een breedte van 350 mm.

De motoren leveren 143 pk, het toerental wordt automatisch aangepast aan de omstandigheden. waardoor brandstof gespaard wordt. Met drie individueel variabele freessnelheden kunnen de machines in elke situatie zo efficiënt mogelijk te werk gaan. Het zwaartepunt is zo laag mogelijk gehouden en de gewichtsverdeling zo optimaal mogelijk, zodat de tractie altijd maximaal is.

Reageer op dit artikel