nieuws

Groeneveld niet weg te denken bij Martens en Van Oord

Geen categorie

Martens en Van Oord is fervent gebruiker van Groeneveld

producten. ‘Automatische smeersystemen zijn niet weg te denken uit ons machinepark en een aantal trucks en machines is inmiddels ook uitgerust met Oilmasters’, aldus directeur Tobias van Oord. Bedrijfszekerheid, lagere operationele kosten en duurzaamheid zijn voor het in 1986 opgerichte bedrijf belangrijke argumenten. ‘Automatisch smeren tijdens het werk, smeert gewoon beter dan handmatig smeren van een stilstaande machine’, is de nuchtere verklaring van Van Oord.

Groeneveld niet weg te denken bij Martens en Van Oord

‘Wij hebben zo’n 80 machines. Als je die iedere dag met de hand moet smeren, kost dat minimaal 80 maal 15 minuten, dus 20 uur. Dat is alleen al zo’n 700 euro aan uurlonen. Iedere dag! En dan reken ik de stilstand van de machines nog niet mee’, aldus Tobias van Oord.

Maar dat is niet het enige argument om voor alle machines voor automatische smering van Groeneveld te kiezen. ‘Wij hebben uitstekende machinisten, die goed zijn voor hun machines. En als het zou moeten, zouden ze de machine ook echt wel regelmatig handmatig doorsmeren. Dat is het probleem niet. Maar een machine wordt nu eenmaal veel beter gesmeerd als-ie in bedrijf is, dan wanneer hij stilstaat. Het vet verdeelt zich dan beter in de lagers. En dat gaat alleen met een automatisch smeersysteem.’

‘En er bestaat voor ons niets beters dan het Twin tweeleiding smeersysteem van Groeneveld, dat ook onze grootste machines perfect smeert. Op de grootste machines hebben wij inmiddels het Twin XL-systeem, met een reservoir van 18 liter.’ De MAN trucks van Martens en Van Oord zijn bovendien allemaal uitgerust met een Oilmaster oliemanagement systeem, dat ervoor zorgt dat de olie in de motor altijd op het juiste niveau staat.

Reageer op dit artikel