nieuws

Heijmans plaatst ‘lichtgewicht’ brug over A27 (met video)

Geen categorie

Heijmans

plaatst dit weekend een uniek viaduct van 140 bij 6,2 meter over de A27 (tussen het knooppunt Rijnsweerd en Lunetten). Het is de grootste ‘lichtgewicht’ brug ter wereld in de zwaarste verkeersklasse (60 tons verkeer), gemaakt van composiet (rijdek) en staal. Belangstellenden zijn uitgenodigd om de werkzaamheden te bekijken.

Heijmans plaatst ‘lichtgewicht’ brug over A27 (met video)

Geïnteresseerden zijn zaterdagnacht 3 maart vanaf middernacht tot circa 03.00 uur welkom voor een nachtelijke bezichtiging van deze bijzondere werkzaamheden. Medewerkers zijn aanwezig voor toelichting op en vragen over het project. Vanaf 0.00 uur wordt begonnen met de werkzaamheden, waarna het inrijden begint.

Over de brug
De ‘composietbrug’ maakt deel uit van het project VleuGel. Het viaduct is in de afgelopen maanden gebouwd, onder andere in Rotterdam (composiet). De montage vond plaats op de projectlocatie, komend weekend wordt het gehele viaduct op zijn plek gezet. De snelweg wordt hiervoor afgesloten.

Na dit weekend wordt het ingereden viaduct afgebouwd en aangesloten op het bestaande verkeersnet. Medio april 2012 zijn deze werkzaamheden gereed en zal een feestelijke opening plaatsvinden.

Langskomen bij deze gebeurtenis?
Locatie / Parkeren:
Station Lunetten
Furkaplateau
3524 Zuid, Utrecht

Eerdere werkzaamheden aan het viaduct zijn te bekijken op deze film van ProRail.

Reageer op dit artikel