nieuws

Zand storten in zee tegen stijgende zeespiegel

Geen categorie

Nederland kan worden beschermd tegen een stijgende zeespiegel door zand te storten in zee. De krachten in zee kunnen het dan naar de kust brengen. Dat zegt staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat Huizinga in de Volkskrant.

Zand storten in zee tegen stijgende zeespiegel

Volgens haar ontstaat op die manier kustverbreding precies op de plek waar je het hebben wilt.

Ze gelooft niet in het idee van het CDA om de dijken op te hogen. “We moeten niet nadenken vanuit angst voor het water, maar juist meedenken met het water.” Volgens de staatssecretaris biedt kustverbreding ook mogelijkheden voor andere zaken zoals recreatie en wonen.

Een commissie onder leiding van oud-minister Veerman onderzoekt de risico’s van de klimaatveranderingen en de daarbij horende zeespiegelstijging. Hij komt in september met zijn bevindingen, maar uit nu al zijn zorgen. In reactie hierop stelt Huizinga dat er meer geld moet komen voor waterbeheersing.

Reageer op dit artikel