nieuws

Nieuwe Hitachi wiellader voor Van der Endt-Louwerse

Geen categorie

Gebr. Pladdet BV leverde recent een nieuwe Hitachi ZW 220 wiellader af bij Van der Endt –Louwerse in Yerseke.

Nieuwe Hitachi wiellader voor Van der Endt-Louwerse

De machine vervangt een Hitachi LX 210-E die na vier jaar trouwe dienst wordt ingeruild voor een moderne machine uit de nieuwste ZW-serie.

De inzet kan gerust bijzonder zwaar worden genoemd; Van der Endt-Louwerse is namelijk een bedrijf dat schelpen verwerkt tot allerlei producten, van vogelzand tot “iso-schelp’’.
De zoute werkomgeving is een zware belasting voor de machine.

De LX 210-E is uitgevoerd met een hoogkiepbak met een inhoud van 3800 liter van Pladdet fabricaat, die speciaal op wens van de klant werd gebouwd. Zo is de bak voorzien van speciaal afgedichte draaipunten en is de kuip volledig van Hardox gemaakt. Eveneens is er een hydraulische borging aangebracht die de bak borgt in gesloten toestand.

De machine zelf is standaard voorzien van talrijke opties, zoals climate control, limited-slip differentiëlen, volledig automatische transmissiebak en een satelietcommunicatiesysteem wat het mogelijk maakt om machinegegevens via internet uit te lezen.

Tevens is de machine standaard voorzien van een omkeerbare ventilator. Met name in stoffige omstandigheden zoals deze, een uitkomst voor het reinigen van de koelers. Verder werd er door Groeneveld een automatisch centraal vetsmeersysteem aangebracht.

Nadere informatie: Gebr. Pladdet BV.

Reageer op dit artikel