nieuws

Bestelwagens TNT 100% roetvrij

Geen categorie

TNT Post Pakketservice laat op eigen initiatief – en in samenwerking met Athlon Car Lease, BT Industrial, ING Car Lease en Volkswagen Bedrijfswagens – 594 van zijn bestelwagens voorzien van een speciaal ontwikkelde roetfilter.

Bestelwagens TNT 100% roetvrij

Dit gesloten roetfilter is op verzoek van TNT in Duitsland ontwikkeld door de firma DES Diesel Exhaust Systems GmbH en reduceert de uitstoot van roet met vrijwel 100 procent.

TNT wil het wagenpark minder belastend maken voor mens en milieu en heeft daarvoor het Driving Clean-programma opgezet. In dat kader presenteerde TNT Post Pakketservice in 2006 al 56 bestelwagens die op biodiesel rijden en dit jaar worden bijna 600 wagens voorzien van een gesloten roetfilter.

TNT Post Pakketservice legt vooral korte trajecten af in dichtbevolkte binnensteden. Tot op heden was er geen geschikte roetfilter voor deze ‘stop and go’ ritten beschikbaar; halfopen roetfilters met een relatief laag filterrendement hebben volgens TNT een te geringe impact op de lokale luchtkwaliteit. Raymond Gense, manager duurzame ontwikkeling bij Volkswagen Bedrijfswagens: “Wij hebben VW Duitsland overgehaald actief deel te nemen aan de ontwikkeling van een gesloten roetfiltersysteem voor de VW’s van TNT. Uiteindelijk hebben roetfilterfabrikant DES en VW een goed werkend nieuw systeem weten te ontwikkelen voor ‘stop and go’ ritten waar tot nu toe geen oplossing voor was.”

Reageer op dit artikel