nieuws

Wereldprimeur van Terex Pegson op TKD

Geen categorie

Het is Marijs Recyclingtechniek uit Mariënberg gelukt een wereldprimeur te presenteren op de TKD 2008. De geheel nieuwe Terex Pegson XH 250 roterende rupspuinbreker wordt voor het eerst aan het grote publiek geïntroduceerd.

Wereldprimeur van Terex Pegson op TKD

De XH 250 is voorzien van een trilgoot onder de breker, wat uniek is in zijn klasse. Deze trilgoot heeft in de recycling zijn noodzaak bewezen, zonder deze “bescherming” onder een roterende breker zijn beschadigingen van de transportbanden door ijzer een feit.

De Pegson XH 250 is een compacte, roterende breker met een eigen gewicht van circa 26 ton die door zijn compacte bouw, evenals de zeer succesvolle Pegson Metrotrak, gemakkelijk te transporteren is.

Het hart van de machine is een geheel nieuw ontwikkelde roterende breker die een rotor heeft met een breedte en diameter van 860 millimeter. De prallwerken zijn evenals op de Pegson 1412 voorzien van geheel hydraulische verstelling, daardoor zijn ze zeer gemakkelijk te verstellen en worden problemen voorkomen als er grote ijzerdelen door de breker gaan. Overdrukventielen zorgen ervoor dat de prallwerken kunnen wijken en daarna weer op de ingestelde afstelling terugkomen.

De aandrijving van de breker vindt plaats door een CAT 6.6. Tier III motor met 186Kw welke de rotor rechtstreeks aandrijft via een automatische koppeling. En uiteraard wordt deze machine standaard geleverd met een permanent overband magneet en stofonderdrukking.

Nadere informatie: Marijs Recyclingtechniek (Mariënberg)

Reageer op dit artikel