nieuws

Trio uitgeleverd door Van der Spek aan Mols Arendonk

Geen categorie

Via de dochtervestinging in Ternat (België) van Van der Spek Vianen zijn twee Kleemann machines en een Westeria Windshifter geleverd aan de Firma Louis Mols Algemene Aannemingen in Arendonk.

Trio uitgeleverd door Van der Spek aan Mols Arendonk

Het gaat om een Kleemann MR 130 Z rupsmobiele combibreker en een Kleemann MS 18-ZAD rupsmobiele dubbeldeks zeefmachine. Achter de zeefmachine is een Westeria WS 1000 rupsmobiele windshifter geplaatst.

‘Combi-breker’ wil zeggen dat de puinbreker een aangebouwde nazeef-unit heeft en een retourband voor de overkorrel. Het grote voordeel hiervan is dat er geen losse zeefmachine hoeft te worden geplaatst achter de puinbreker voor het uitzeven van de gewenste fractie. De overkorrel wordt via de retourband, die aan de zijkant van de machine is geplaatst, gelijk terug gebracht in de breker.

Voor het nog verder uitsplitsen van de verschillende fracties heeft Mols er voor gekozen de mogelijkheid te hebben om een Kleemann dubbeldeks rupszeef achter de combibreker te plaatsen. Daardoor is het mogelijk om als set vier verschillende fracties te produceren.

Gezien de steeds hoge wordende eisen aan de geproduceerde granulaten heeft Mols voor het produceren van deze granulaten gekozen om tevens te investeren in een rupsmobiele windshifter. Deze Westeria WS 1000 kan achter de zeefmachine geplaatst worden om één van de fracties nog verder te zuiveren van plastic, hout, lichte fracties enzovoorts.

Nadere informatie: Van der Spek VianenVan der Spel TernatFirma Mols Arendonk.

Reageer op dit artikel