nieuws

Caterpillar koopt Mitsubishi uit

Geen categorie

Caterpillar, Mitsubishi Heavy Industries (MHI) en Shin Caterpillar Mitsubishi (SCM), de laatste de joint venture van beiden, hebben een definitieve overeenkomst bereikt over de verkoop van MHI’s belang in de joint venture aan Caterpillar.

Caterpillar koopt Mitsubishi uit

Cat verhoogt eerst haar belang in SCM tot 67% en verwerft de overige 33% binnen vijf jaar.
Dit is voor Cat een zeer belangrijke move. De Amerikaanse onderneming wilde meer flexibiliteit in Azië en omringende regio. Als het eerste deel van de verkoop rond is, zal SCM verder door het leven gaan als Caterpillar Japan.

MHI bouwde de eerste Japanse hydraulische graafmachine in 1960 in haar fabriek te Akashi. De samenwerking met Cat begon na de opening van de Sagami fabriek in 1964 en de productie van Caterpillar D 4 D bulldozer in Japan in 1965.
In 1986 werd in Akashi een ontwikkelingsafdeling voor hydraulische graafmachines geopend en in 1987 vormde Caterpillar met MHI de joint venture.

In 2007 produceerde Shin Caterpillar Mitsubishi 16.200 rupsgraafmachines, 9900 minigraafmachines, 5300 wielladers en 4000 bulldozers. Daarnaast een kleiner aantal rupsladers en asfaltafwerkmachines. In Akashi heeft de onderneming 600 man personeel en in Sagami zijn er 1500 aan het werk.

Bron: Off Highway Research

Reageer op dit artikel