nieuws

Onderzoek naar puinstort in zandwinput

Geen categorie

De inlichtingen- en opsporingsdienst van het ministerie van VROM, de politie en het waterschap Rivierenland hebben woensdag onderzoek gedaan naar illegale puinstort in de voormalige zandwinput De Zeelt in Kekerdom, een dorp in de Ooijpolder bij Nijmegen.

Onderzoek naar puinstort in zandwinput

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt vooralsnog twee mannen van deze feiten.

Bij diverse ondernemers in de gemeente Ubbergen, waar Kekerdom bij hoort, zijn huiszoekingen gedaan. Van een aantal mensen dat betrokken zou zijn geweest bij het logistieke en administratieve deel van de stortingen is informatie opgevraagd.

Ook de gemeente Ubbergen moet gegevens overleggen, aldus het parket van het OM.

Het puin zou in en langs De Zeelt zijn gestort. De betrokkenen zouden daarmee de hoge kosten van officiële puinstort willen ontlopen.

Reageer op dit artikel