nieuws

Nieuw: de Terex Pegson XH 250 roterende rupsbreker

Geen categorie

Na intensieve praktijktesten is het eindelijk zover dat Marijs Recyclingtechniek de geheel nieuwe Terex Pegson XH 250 roterende rups-puinbreker kan introduceren in Nederland.

Nieuw: de Terex Pegson XH 250 roterende rupsbreker

Bij de ontwikkeling van de XH 250 heeft Pegson goed geluisterd naar de wensen van de dealers en zijn klanten. Bedrijfszekerheid, eenvoud en lage exploitatiekosten werden daarbij als zeer belangrijke punten werden genoemd.

Pegson heeft de XH 250 voorzien van een trilgoot onder de breker, wat uniek is in zijn klasse. Deze trilgoot heeft in de recycling zijn noodzaak bewezen, zonder deze “bescherming” onder een roterende breker zijn beschadigingen van de transportbanden door ijzer een feit. Met als resultaat hoge reparatiekosten en stilstand van de machine

De Pegson XH 250 is een compact roterende breker met een eigen gewicht van circa 26 ton die door zijn compacte bouw evenals de succesvolle Pegson Metrotrak gemakkelijk te transporteren is.

Als hart op de machine is een geheel nieuw ontwikkelde roterende breker geplaatst die een rotor heeft met een breedte en diameter van 860 millimeter. De prallwerken zijn evenals op de Pegson 1412 voorzien van geheel hydraulische verstelling. Daardoor zijn ze gemakkelijk te verstellen en worden problemen voorkomen als er grote ijzerdelen door de breker gaan. Overdrukventielen zorgen dan dat de prallwerken kunnen wijken en daarna weer op de ingestelde afstelling terugkomen. De rotorsnelheid kan worden versteld tussen de 32 en 38 m/s.

De aandrijving van de breker vindt plaats door een CAT 6.6. Tier III motor met 186Kw. die de rotor rechtstreeks aandrijft via een automatische koppeling.

Op zeer korte termijn zal de eerste Pegson XH250 in Nederland arriveren om aan de Nederlandse recycling- en sloopbedrijven te worden getoond.

Nadere informatie: www.marijs.nl.

Reageer op dit artikel