nieuws

Extra controles op vastzetten lading wegvervoer

Geen categorie

De Inspectie Verkeer en Waterstaat gaat in de loop van 2008 extra controleren op het vastzetten van (met name gevaarlijke) lading in het vrachtvervoer over de weg.

Extra controles op vastzetten lading wegvervoer

Aanleiding voor de extra controles is dat het nalevingsniveau op dit gebied volgens de inspectie nog altijd te wensen overlaat. In 2007 ging het bij bijna 13% van de overtredingen in het wegvervoer om gevaarlijke lading die niet goed was vastgezet.

De inspectie voert dit jaar elke maand een aantal weginspecties uit die zich expliciet richten op dit onderwerp. Ook worden er in mei en in oktober intensieve controleweken voorbereid. In die periode besteden alle weginspecteurs een week lang uitsluitend aandacht aan ladingzekering.

Reageer op dit artikel