nieuws

Brokk op afstand bedienbare sloopmachines

Geen categorie

Vanaf heden zal Demarec – onderdeel van de Zweedse Lifco-groep – het dealerschap gaan voeren voor Brokk. Brokk staat voor op afstand bedienbare sloopmachines (remote controlled).

Brokk op afstand bedienbare sloopmachines

Het Brokk leveringsprogramma bestaat uit vier modellen.
De kleinste machine heeft een eigen gewicht van slechts 475 kilogram en een breedte van maar 590 millimeter. Hierdoor is dit model uitermate geschikt voor renovatiewerkzaamheden. De kleine Brokk kan zelf trappen beklimmen en afdalen of past makkelijk in een lift. De opvolgende typen hebben respectievelijk een eigen gewicht van 980, 1900. en 4400 kilogram.

Brokk sloopmachines zijn speciaal ontwikkelt voor de sloopindustrie waar mankracht vervangen kan worden maar vinden ook hun weg in de nucleaire industrie waar mensen niet bloot gesteld mogen worden aan stralingen. Een heel breed toepassingsgebied dus.

Met Brokk machines kunnen werkzaamheden sneller en veiliger worden uitgevoerd doordat ze ten opzichte van het eigen gewicht een enorme stabiliteit hebben die niet vergelijkbaar is met andere machines. Tevens is het hydraulisch systeem van de machines puur ontwikkeld voor toepassing van hydraulisch equipment als betoncrushers en sloophamers.
De gieken zijn driedelig uitgevoerd voor een groot bereik en de mogelijkheid in beperkte en lage ruimtes te werken.

Naast de Brokk machines introduceert Demarec een lijn betonscharen met een eigen gewicht van 70 tot en met 410 kilogram. De betonscharen zijn allemaal voorzien van een booster en verwisselbare slijtdelen. Hierdoor passen de betonscharen niet alleen perfect bij de Brokk machines maar zullen zij ook hun weg vinden naar mini- en midigraafmachines.

Reageer op dit artikel