nieuws

Aangereden truck belandt naast stadsgracht

Geen categorie

Na een heftige botsing met een auto op een kruispunt in Zutphen is gisterochtend na zeven uur een vrachtwagen op het talud naast de Hoofdgracht tot stilstand gekomen. Het scheelde niet veel of de vrachtwagen was in het water gereden.

Aangereden truck belandt naast stadsgracht

De 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Groningse Leek kwam met zijn vrachtwagen vanuit de binnenstad van Zutphen aangereden. Bij het oprijden van het kruispunt werd hij in de flank geraakt door de auto die, zo is uit eerste onderzoek gebleken, door rood reed.

De vrachtwagen raakte uit balans, ramde het verkeerslicht en daarna de balustrade van de brug om vervolgens van het talud te glijden. De auto is total loss. De chauffeur uit het Groningse Leek kwam met de schrik vrij. De automobilist, een 30-jarige Zutphenaar, is direct naar het ziekenhuis vervoerd. Het bergen van de vrachtauto nam enige tijd in beslag.

Reageer op dit artikel