nieuws

Joint venture Daimler en Hero goedgekeurd

Geen categorie

De Indiase regering heeft vandaag een joint venture goedgekeurd tussen de Duitse autoconstructeur Daimler en India’s Hero Group, voor de bouw van bedrijfswagens in India.

Joint venture Daimler en Hero goedgekeurd

Daimler zou volgens een officiële verklaring 16,5 miljard roepie (260 miljoen euro) investeren en een belang van 60% nemen in de joint venture. De overeenkomst slaat op het ontwerp en de bouw van bedrijfswagens in India en de verkoop ervan in India en daarbuiten.

Daimler en Hero kondigden de joint venture in december 2007 aan.
Gisteren verkocht het Amerikaanse autoconcern Ford zijn Britse luxemerken Jaguar en Land Rover aan de Indiase Tata Groep voor 2,3 miljard dollar (zo’n 1,5 miljard euro). Zo kwam voor het eerst in de geschiedenis een bekend Europees automerk in handen van een Indiaas bedrijf.

Reageer op dit artikel