nieuws

Prins Willem-Alexander bestuurt graafmachine

Geen categorie

Met zichtbaar gemak lijkt kroonprins Willem-Alexander de graafmachine te kunnen besturen. In de Werkendamse Noordwaard maakte hij hiermee een gat in de dijk, zodat de Maas en Rijn worden verbonden. Op deze manier opende hij dinsdagmiddag het natuurontwikkelingsproject Noordwaard, een overloopgebied in de Brabantse Biesbosch.

Prins Willem-Alexander bestuurt graafmachine

Na zo’n acht keer scheppen kon het water ook echt door de kleine doorgang lopen. Een kano met drie passagiers maakte vervolgens gelijk gebruik van de nieuwe doorgang. Dat kostte wel een beetje moeite, maar onder aanmoediging van Willem-Alexander lukte het hen uiteindelijk.

Modderspetters
Het weggeschepte zand liet de kroonprins tijdens de graafwerkzaamheden elke keer voor de neus de genodigden, onder andere minister Gerda Verburg en Commissaris van de Koningin Hanja Maij-Weggen, in het water vallen. De tweede berg liet hij van iets hogere afstand naar beneden vallen, waardoor het met een enorme plons in het water viel en een aantal hoogwaardigheidsbekleders onder de modderspetters zaten. Dit tot grote hilariteit van de Werkendammers die vanaf een brug dit zagen gebeuren.

Voordat de kroonprins weer in zijn auto stapte, kreeg hij een kleine graafmachine overhandigd. ,,Ik ken iemand die daar graag mee speelt,’’ zegt hij lachend. ,,Die zal hier straks graag mee in het zand graven.’’

Bron: AD.nl | Foto: ANP

Reageer op dit artikel