nieuws

Jager Midwolde pakt stof aan met Mistair

Geen categorie

Sloopbedrijf Jager Midwolde heeft in haar sorteerhal een stofonderdrukkingssysteem laten installeren door Marijs Recyclingtechiek uit Mariënberg.

Jager Midwolde pakt stof aan met Mistair

Jager Midwolde heeft een complete Mistair installatie laten plaatsen in de hal waar alle producten worden voorgesorteerd en waar tevens de installatie met zeefmachines en windshifter zijn geplaatst. Bij al deze werkzaamheden wordt stof geproduceerd. Door het plaatsen van de Mistair behoort stofoverlast voortaan tot het verleden.

Door het zeer geringe waterverbruik van de installatie worden de producten niet nat en kunnen de laadschoppen gewoon blijven rijden om de installatie te be- en ontladen.
Een ander groot voordeel is dat de laadschoppen veel minder last hebben van verstopte luchtfilters en radiateurs. En uiteraard ontstaat er voor de mensen op de werkvloer een stofvrije omgeving.

Werking
Basis van het systeem is het creëren van een kunstmatige mist, een deken van bijzonder fijne waterdruppels die de stofdeeltjes absorberen en doen neerslaan.
Water kan alleen stof opnemen wanneer de waterdruppel zeer fijn is. Is dit niet het geval dan drukt de waterdruppel het stof alleen maar weg. Mistair systemen bestaan uit een basisunit met daarin als belangrijkste onderdeel een hogedrukpomp. Deze basisunit voorziet de diverse fans van water onder hoge druk. De fans zijn voorzien van een ventilator met daar omheen een ring met zeer fijne sproeinozzles die een fijne nevel produceren.

Marijs Recyclingtechiek adviseerde Jager Midwolde over de opstelling en uitvoering van de Mistair installatie. De installatie is compleet geïnstalleerd en in werking gesteld door Marijs Recyclingtechniek.

Reageer op dit artikel