nieuws

Instroomcampagne kabel- en leidingsector van start

Geen categorie

Met de lancering van de website `Heb jij de Power.nl?’ is de instroomcampagne voor de kabel- en leidingsector officieel van start gegaan.

Instroomcampagne kabel- en leidingsector van start

De campagne heeft als doel om de belangstelling onder jongeren voor de kabel- en leidingsector te vergroten en daarmee de instroom in deze relatief onbekende bedrijfstak te bevorderen.

De kabel- en leidingsector is een specialisme binnen de uitvoerende bouw en installatiewereld. Ze is verantwoordelijk voor aanleg en onderhoud van circa 2 miljoen kilometer ondergrondse kabels en leidingen voor energie, water en telecom. Met 12.000 werknemers is het een bloeiende en toekomstvaste bedrijfstak. Door een groeiende sector en vergrijzing van de beroepgroep, dreigt in de komende jaren een nijpend tekort aan vaklieden en monteurs te ontstaan. De campagne beoogt om het personeelsbestand op de juiste omvang te houden. Initiatiefnemer voor de campagne is WORKABLES (WervingsORganisatie KAbel- en LEidingSector). Zij wordt ondersteund door GOA Leidingtechniek (het opleidingscentrum van de sector) en Bouwend Nederland. De campagne is mede tot stand gekomen met Europese subsidies.

Meer informatie: www.hebjijdepower.nl.

Reageer op dit artikel