nieuws

Vraag naar Volvo trucks verrassend sterk

Geen categorie

Volvo, de op een na grootste truckfabrikant ter wereld, heeft de winst in het eerste kwartaal van dit jaar flink zien stijgen. De winst voor belastingen kwam uit op 6,14 miljard Zweedse kroon – bijna 660 miljoen euro – tegen 5,41 miljard kroon in dezelfde periode vorig jaar. Dat is een stijging van 14%.

Vraag naar Volvo trucks verrassend sterk

Het concern verhoogde de prognoses voor Europa. Volvo noemde vrijdag de Europese vraag “verrassend sterk”. De Amerikaanse markt bleef in het eerste kwartaal vlak, aldus het bedrijf. De totale omzet van Volvo kwam 26% hoger uit op 76,68 miljard kroon (8,2 miljard euro).

De Volvo-groep verkoopt vrachtwagens onder eigen naam, maar ook onder die van Renault, Nissan Diesel en Mack.

Reageer op dit artikel