nieuws

Volvo vernieuwt types in compacte gewichtsklasse

Geen categorie

Binnenkort maakt de nieuwe Volvo EC 27 C compact rupsgraafmachine zijn opwachting. Deze sterke EC 27C, uitgevoerd in modern design en voorzien van een ruime cabine, vervangt de Volvo EC 25 en EC 30 graafmachines.

Volvo vernieuwt types in compacte gewichtsklasse

Ook de EC 55 BPRO krijgt een vervanger, de EC 55 C. Zowel de EC 27 C als de EC 55 C hebben het uiterlijk en design van de Volvo EC 35 C en ECR 48 C, die beiden vorig jaar werden geïntroduceerd. In de komende jaren worden alle compact graafmachines vervangen door nieuwere types.

Machinistencomfort
De motor is aan de rechterkant geplaatst waardoor deze zeer goed toegankelijk is. De machine is standaard voorzien van fingertip control, een proportionele bediening op de bedieningshendels. De deur van de cabine in geopende maar vergrendelde stand, geeft geen problemen met de ruimte, deze valt namelijk binnen de draaicirkel van de machine. Op het schuifblad zit een zogenaamde zweefstand, deze volgt de contouren van de weg, ideaal voor het schoonschuiven van een straat.

Compact wielladers
De Volvo wiellader L 25 B is nu ook leverbaar met een Z-frame. De keuze bestaat dan uit het huidige parallelframe of het optionele Z-frame om de uitrustingstukken met de Volvo wiellader L30BPRO en de oudere types Zettelmeyer (602 enzovoorts) te kunnen wisselen.

Reageer op dit artikel