nieuws

Stacey wint Central Europe Rally

Geen categorie

Door ook de zevende en daarmee laatste etappe te winnen, heeft Hans Stacey op overtuigende wijze de Central Europe Rally op zijn naam geschreven. Samen met navigator Eddy Chévaillier en monteur Bernard der Kinderen domineerde hij gedurende de gehele rally het klassement.

Stacey wint Central Europe Rally

Uitgangspunt van deelname aan de Central Europe Rally was een test voor de Trans Oriëntale Rally, die in juni plaats vindt en met maar liefst 10.000 kilometer de langste rally ter wereld is.

Maar het MAN Rally team zou niet bij zichzelf blijven als het niet voor winst ging. “Als we dan toch meedoen, dan gaan we ook tot het uiterste,” aldus Stacey, die na dag vier aangaf al een goed gevoel te hebben over de volgende uitdaging: “De CER is een hele goede test, ik heb nu ook het idee klaar te zijn voor de Trans Oriëntale, al is er natuurlijk altijd wel íets waar nog aan gewerkt moet worden. Deze truck is ijzersterk, maar anders dan de vorige en het heeft altijd even tijd nodig voordat hij helemaal eigen is. Dat zit inmiddels helemaal goed en bovendien heeft hij boven alle verwachtingen gepresteerd. Ik denk dat we met deze winst een goed visitekaartje hebben afgegeven en hebben laten zien wat erin zit. Het deelnemersveld was erg competitief en het tempo lag hoog. Het was in alle opzichten een geslaagde rally.”

Fred van Putten, team manager:”De doelstelling was om de trucks testen en met een winst van 33 minuten voorsprong op de nummer twee, geen technische problemen en een uitermate goede sfeer hebben we die ruimschoots behaald. We kijken nu al uit naar de Trans Orientale.”

In het algemeen klassement heeft Stacey een uiteindelijke voorsprong van ruim 33 minuten op landgenoot van Ginkel en 53 minuten op Loprais. MAN Rally Teamgenoten Verhoeven (met Willemsen en van Gestel) en Echter (met Ruf en Klein) kunnen ook terugkijken op een succesvolle rally: zij wisten met hun standaard trucks in het algemeen klassement respectievelijk een 8ste en een 10de plaats te behalen.

Reageer op dit artikel