nieuws

Pegson Metrotrak geleverd aan Van der Wielen Infra

Geen categorie

Van der Wielen Infra uit Vorstenbosch gaat haar dienstenpakket uitbreiden met breek- en zeefwerkzaamheden in eigen beheer. Voor deze specifieke werkzaamheden heeft Marijs Recyclingtechniek uit Marienberg onlangs bij dit bedrijf een Pegson rupsmobiele puinbreker afgeleverd.

Pegson Metrotrak geleverd aan Van der Wielen Infra

Van der Wielen Infra, dat sinds enkele jaren onderdeel is van W. Heel Transport uit Rosmalen, voert naast aannemingswerk en bestratingsprojecten ook sloopwerkzaamheden uit.

De vraag van de divisies aanneming en bestrating naar gebroken materialen voor hun eigen projecten en het aanbod van ongebroken materiaal van de afdeling sloopwerk heeft sterk meegespeeld in de investering in een Pegson rupsmobiele puinbreker. Door de aanschaf van de puinbreker kan Van der Wielen Infra – afhankelijk van de uit te voeren werken en het aanbod van ongebroken puin uit de sloopwerken – nu zelf bepalen waar en wanneer er gebroken wordt.

De in bedrijfskleur geleverde Pegson Metrotrak is optioneel uitgevoerd met een hydraulisch verstelbare breekopening waardoor het zeer gemakkelijk en snel mogelijk is de breekopening te verstellen.
De invoeropening van de M-serie kaakbreker is 900 millimeter breed en 600 millimeter diep. Voordat het materiaal de breker in loopt, gaat het eerst over de geïntegreerde voorafzeving die in de opgaventrechter zit. Het voordeel hiervan is, dat de capaciteit omhoog gaat en de slijtage wordt gereduceerd doordat de fijne fractie door de bypass rechtstreeks onder de breker uitkomt en er niet doorheen hoeft.

De aandrijving van de Metrotrak wordt uitgevoerd door een Cat6.6 Acert Tier III motor met een vermogen van 188 Pk bij 1800 rpm. Aan deze 6 cilinder dieselmotor zijn David Brown hydrauliek pompen gemonteerd die zorgen voor de aandrijving van de verschillende componenten op de machine.

De Pegson rupsmobiele puinbreker heeft een eigen gewicht van circa 30 ton en is daardoor zeer gemakkelijk te transporteren door de eigen dieplader van Van der Wielen Infra.

Op zeer korte termijn Marijs Recyclingtechniek bij het bedrijf ook de Powerscreen Warrior 1400 rupsmobiele zeefmachine in bedrijfskleur afleveren.

Reageer op dit artikel